Montag, 31. März 2014

Grünkernsuppe vegan! Vegan unripe spelt grain soup!





























One of my favorites. Eine meiner Lieblingssuppen.

Ingredients (for 4 people):
For the broth: Für die Brühe:
- 1/4 celeriac / 1/4 Sellerieknolle
- 2 garlic cloves / 2 Knoblauchzehen
- 1 carrot / 1 Möhre
- 2 onions / 2 Zwiebeln
- 1/4 Tsp Salt / 1/4 TL Salz
- 2L of Water / 2L Wasser
Put all the ingredients in a pot and cook for 45 min. Pour through a colander afterwards. Alle Zutaten in einen Topf geben und 45 min. kochen. Danach die Brühe durch ein Sieb geben.

Then you will need:
- 1 leek / 1 Porreestange
- 1/4 of a cup of red wine / 1/4 Tasse Rotwein
- 250g shortly grinded unripe spelt grain (should be chunky) / 250 g grob gemahlene Grünkerne
- a dash of nutmeg / 1 Prise Muskatnuss
- 1/2 Tsp pepper / 1/2TL Pfeffer
- a handful of spinach (only if you have fresh spinach) / eine Handvoll Spinat (nur frisch)
- 2Tbsp of olive oil / 2EL Olivenöl

Clean the leek and cut into slice. Fry shortly in a big pot. Add the red wine until it vaporizes. Add the unripe spelt grain. Stir a few times. Add the broth you made before. Stir for a while so that the grinded grains don´t stick together. Add nutmeg and pepper. Smoothly boil for 25min. Turn of the heat. Add the washed spinach on top. Close the pot and wait another 10-15min. Ready.

Porree waschen und in Streifen schneiden. Kurz in einem großen Topf anbraten. Gib den Rotwein hinzu und warte bis er fast vollständig verdampft ist. Rühre das Grünkernpulver hinein. Gieße die Brühe in den Topf und rühre eine Weile damit das Grünkernpulver nicht verklumpt. Die Suppe 25min. köcheln lassen. Den Ofen ausstellen und den gewaschenen Spinat oben auflegen. Den Deckel schließen und 10-15min. warten. Fertig.

One tip for people who eat dairy products. If you add a Tsp of goat yoghurt on top of each soup it tastes really nice.

Ein kleiner Tipp. Wenn ihr Milchprodukte esst - es schmeckt sehr gut, wenn ihr einen TL Ziegenyoghurt auf eine Portion Suppe gebt.

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